Voeding


De Voeding van Caiques is in onze beleving een belangrijk punt. Wij proberen onze Caiques dan ook het beste te geven wat in ons vermogen ligt. Maar hoe weet je nou wat het beste is? Om te beginnen denk ik dat we dan zoveel mogelijk naar de Vogels moeten kijken in hun Natuurlijke omgeving. Daar zien we dat ze zich voeden met Vruchten, Bladknoppen etc.
Om hieraan zoveel mogelijk tegemoet te komen is het nodig om naast een goed uitgebalanceerde Zaad mengeling, welke als basis gegeven wordt, ze rijkelijk te voorzien van Fruit, Bessen en Groenten en Noten.

Zaad: Als basis voeding verstrekken we een goed uitgebalanceerde Zaad mengeling
 

Fruit/ Groente in allerlei soorten (behalve Advocado) zoals: Vijg, Appel, Bessen, Sinaasappel, Druif, Mandarijn, Kiwi, Mango, Sharon, Granaatappel, Grapefruit, Kaki, Papaja, Rozenbottel, Wortel etc.

Afhankelijk van het verkrijgbare aanbod.

Eivoer wordt in het Broedseizoen gegeven in de vorm van een kant en klaar product van een gerenommeerd merk en vermengd met Kiemzaad. Het kiemzaad bestaat uit een eigen mengeling van diverse zaden. Dit krijgen ze om de dag en als er jonge zijn elke dag, afgewisseld met Zachtvoer.

Overige bij Voeding wordt verstrekt in de vorm van diepvries Maïs welke in de broedtijd aan de koppels met jonge elke dag gegeven wordt. Ook wordt dit nog geruime tijd aan de jonge gegeven wanneer ze zelfstandig zijn. Dit om de jonge aan de harde zaden van het basis mengsel te laten wennen.
Ook krijgen ze 1x per week "Aves Loristart" aangeboden.
Regelmatig wordt ook Grit, Maagkiezel en Sepia verstrekt.

Wilgen takken

Eveneens dienen we regelmatig Wilgen takken te verstrekken.   
Om doorgroeiende snavel en nagels te voorkomen kunnen ook nog betonnen slijtstokken worden aangebracht.   

Verzorging bestaat natuurlijk ook in het dagelijks geven van vers water, waar ze zich ook graag in wassen.


Vogels die zoveel zachte voeding krijgen maken ook hun verblijven snel vuil het is daarom nodig de verblijven zeer regelmatig schoon te houden.

Wij zeggen niet dat onze manier van Voeden de enige juiste is, er zijn mensen die het totaal anders doen en ook met succes.

Noten zoals genoemd in de bijlage. 
Deze kunnen in stukken worden gedeeld.

                        

Maak jouw eigen website met JouwWeb